Vacatures gemeente & OCMW

Vacature beleidsmedewerker handhaving

Functieomschrijving

Als beleidsmedewerker handhaving ben je verantwoordelijk voor het handhaven van omgevingsdoelstellingen. Je vervult de opdracht van lokale toezichthouder, verbalisant ruimtelijke ordening en stedenbouwkundig inspecteur. In eerste instantie ligt je focus op toezicht, sensibiliseren, preventie en zachte handhaving. Desnoods bereid je juridische procedures voor, volg je ze op en handel je ze af. Het lokaal handhavingsplan geeft het kader waarin je als beleidsmedewerker opereert.

Samenwerking tussen gemeenten is het sleutelwoord voor de toekomst. In 2017 sloegen de vijf gemeenten van het Neteland (Grobbendonk, Herenthout, Herentals, Olen, Vorselaar) daarom de handen in elkaar om ook buiten de politiewerking nauwer samen te werken. 

Om de ambities op het vlak van handhaving waar te maken, zoekt Neteland twee beleidsmedewerkers handhaving:

 • 1 voltijds beleidsmedewerker handhaving voor Olen (70%) en Vorselaar (30%)
 • 1 voltijds beleidsmedewerker handhaving voor Herenthout (40%) en Grobbendonk (60%)

Hiervoor wordt één gezamenlijke selectieprocedure georganiseerd.

Profiel

Het maken van heldere analyses en nemen van onderbouwde, genuanceerde beslissingen combineer je met leergierigheid, want jij zal worden gezien als de expert ter zake. Bij het zoeken naar oplossingen, hou je plichtsbewust rekening met het juridisch kader en heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Het typeert jou dat je niet tevreden bent met de eerste de beste oplossing: uit jouw voorstellen blijkt dat je creatief bent en consensus zoekt om de verschillende belangen en wensen van de verschillende partijen rond de tafel te verzoenen. Tot slot hebben we aan jou ook een georganiseerde, communicatieve collega en bovenal een teamspeler.

Je bent in het bezit van een bachelordiploma, bij voorkeur in een milieutechnische, juridische of stedenbouwkundige richting. Je bent in het bezit van het bekwaamheidsbewijs toezichthouder milieuhandhaving. Dit diploma niet op zak? Geen probleem, we bieden jou de mogelijkheid om dit diploma te behalen binnen de drie jaar na je indiensttreding.

Wij bieden je

 • een voltijds contract voor onbepaalde duur
  • ofwel bij gemeente Olen met deeltijdse tewerkstelling in Vorselaar
  • ofwel bij gemeente Herenthout met deeltijdse tewerkstelling in Grobbendonk
 • degelijke verloning (B1 – B3)
 • een dynamische, creatieve en moderne werkomgeving
 • mogelijkheid van jobinvulling met eigen accenten
 • functioneren in een hecht team van medewerkers
 • interessante werkuren en verlofstatuut
 • maaltijdcheques, tweede pensioenpijler, fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering

Interesse? Heb je vragen over de functie? Inne Pijpers (diensthoofd Olen)) helpt je graag verder: 014 27 95 05 of inne.pijpers@olen.be Heb je vragen over de selectieprocedure? Contacteer Nele De Munter (HR Olen): 014 27 95 22 of hr@olen.be 

De procedure verloopt als volgt:

 • Het indienen van je sollicitatie kan tot en met 12 september (CV, kopie van je diploma, uittreksel uit het strafregister)
 • Vrijdag 13 september weet je of je geselecteerd bent voor de volgende ronde.
 • Op 19 september is er ’s avonds een PC-opdracht waarbij we jou enkele mogelijke vraagstukken van een handhaver voorleggen. Je hoeft hiervoor niet te studeren: met je gezond verstand, inleeswerk over handhaving en probleemoplossende vaardigheden kom je al een heel eind.
 • Ten laatste op 23 september weet je of je al dan niet geslaagd bent voor deze opdracht en doorgaat naar de volgende ronde.
 • Op 30 september vindt het selectie-interview plaats (namiddag en avond). Hierbij peilen we naar jouw motivatie, competenties en fit met de functie en de organisaties.
 • De 4 beste (geslaagde) kandidaten na het selectie-interview, worden uitgenodigd voor een assessment. Dit vindt plaats op 4 oktober of 8 oktober.

Gemeente Olen coördineert de selectieprocedure voor de beide functies

Bekijk de volledige informatiebundel.

Solliciteer nu!

Vacature JOBSTUDENT GROENDIENST september

Heb jij zin om deze zomer onze groendienst mee te verstreken. Een leuke en afwisselende job! Neem snel contact op.

> Info: personeel@vorselaar.be, 014 50 71 02

Vacature POETSDAME/POETSHEER, M/V, E1-E3, tijdelijke functie vervangingscontract

Voor onze poetsdienst zijn wij regelmatig op zoek naar tijdelijke poetsdames/-heren die instaan voor het onderhoud en de schoonmaak van verschillende ruimtes. U kan goed samenwerken, stelt zich flexibel op voor taken en bent bereid om af en toe in te springen voor een collega. Denkt u in aanmerking te komen voor  deze tijdelijke aanstellingen, stuur ons dan uw sollicitatie. U zal worden uitgenodigd voor een mondeling gesprek.

Aanwervingsvoorwaarden en functieomschrijving vindt u hier.

> Info: personeel@vorselaar.be, 014 50 71 02

 


Regelmatig zijn uw gemeente- en OCMW-bestuur op zoek naar enthousiaste medewerkers. Als er vacatures open staan, kunt u hier de vacatureteksten vinden.