Gradients
Horizontale Banner

Wegenwerken Poederleeseweg - N153

UPDATE 14 NOVEMBER

Op de huidige werfzone op de Poederleeseweg werden stroken met leemgrond aangetroffen die uitgegraven moesten worden en voorzien van een extra onderfundering. Vandaar een up-to-date planning:

Week 12-15 november
Deze week wordt nog verdergewerkt aan de 'basis' (eerste laag steenslag, ...), worden de rioolkolken geplaatst en wordt er verder gewerkt aan de brug over de Aa.

 

Week 18-22 november
Volgende week wordt de glijbekisting geplaatst (boorden), een 2e laag steenslag en de onderlaag asfalt (geheel of gedeeltelijk). Voorts wordt de verlichting op het kruispunt van Sassenhout (Willems) aangesloten en worden op het kruispunt de verharde gedeeltes naast de rijweg afgewerkt met zogenaamd printbeton.

 

Week 25-29 november

In de laatste week van november wordt, indien nodig, de onderlaag asfalt verder afgewerkt. Ook zal het kruispunt van Sassenhout in de loop van de week in gebruik genomen worden.

Tenslotte hoopt de aannemer einde november ook de toplaag asfalt te leggen, onmiddelijk gevolgd door het aanbrengen van de belijning op het wegdek.  Hier moet wel aangegeven worden dat deze laatste stap zeer afhankelijk is van het weer (niet enkel van neerslag, maar ook van de temperatuur).

 

SEPTEMBER

Op 23 september startte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in samenwerking met Herentals, Vorselaar en Lille met de heraanleg van de Poederleeseweg (N153) tussen Herentals en Poederlee. Deze werken hebben een grote impact op het verkeer naar Herentals. 

 

Het wegdek van die gewestweg wordt helemaal vernieuwd. Op het kruispunt met de Olympiadelaan in Herentals komen er verkeerslichten en de aansluiting van de Vorselaarsebaan op de Olympiadelaan krijgt een facelift. Op het kruispunt Sassenhout in Vorselaar wordt de voetgangers- en fietsersinfrastructuur onder handen genomen.

 

AWV maakt van de gelegenheid ook gebruik om de bestaande fietspaden veiliger en comfortabeler te maken. Later krijgt de Poederleeseweg sowieso ook nog nieuwe, afgescheiden fietspaden.

> Meer info:

De meest recente informatie over de wegenwerken: www.wegenenverkeer.be/N153

Aannemer Decx: 014387665 (groen nummer, 24/24u)

De aangepaste dienstregeling van De Lijn (met o.a. pendelbus vanaf Vorselaar halte Voetbalplein (Riemenstraat)

Voor handelaars: Bereikbaarheidsadviseur Johan Van Loon, 03 213 92 55