Werken Moleneinde

De klinkerverharding ter hoogte van de wegversmalling in Moleneinde (thv nr. 19 en nr. 20) is in zeer slechte staat. Onze gemeentelijke technische ploeg plant een herstelling in op donderdag 18 juli. Dit zou 1 werkdag duren.

Omwille van deze werken is tijdelijk geen doorgaand verkeer mogelijk in Moleneinde. Een omleiding wordt voorzien langs Molenbaan – Maalderstraat – Bremlaan (en omgekeerd). De woningen binnen de werkzone (afgesloten dmv bareel) blijven steeds bereikbaar (uitgezonderd plaatselijk verkeer) via kruispunt Zanzibar of komende van dorpscentrum.

Gesignaleerd reisdocument: ongeldig!

reisdocument

Een gesignaleerd reisdocument toch teruggevonden? Gebruik het niet meer! Een als verloren of gestolen gesignaleerd paspoort of eID is niet langer geldig. Zelfs als het document wordt teruggevonden, mag u het niet meer gebruiken! Als u met een gesignaleerd document naar het buitenland reist, bestaat het risico dat u het land niet binnen mag of zelfs onmiddellijk naar België moet terugkeren. 

Ga zorgeloos op reis: laat bij de gemeente het teruggevonden document vernietigen en vraag een nieuw aan!

Vacature

Gemeentebestuur Vorselaar is op zoek naar jobstudenten (groendienst, augustus en september). Klik hier voor meer info over deze vacatures.

Captatieverbod Molenbeek, Bosbeek en Kleine Beek

Wegens de aanhoudende droogte stelt de Antwerpse gouverneur via politiebesluit een captatieverbod voor 9 stroomgebieden in. Het waterpeil is er kritisch laag. Het verbod is nodig ter bescherming van het (grond)watersysteem en de valleigebieden die zeer gevoelig zijn voor de gevolgen van droogte. De controleurs van de provincie Antwerpen volgen het waterpeil op de voet op. In Vorselaar gaat het om de Molenbeek, Bosbeek en Kleine Beek.
 

Samen-werken voor Vorselaar

trots op 2290

In het eerste jaar van de legislatuur en met een nieuw meerjarenplan voor de komende 6 jaar in het vooruitzicht wil Vorselaar extra inzetten op inspraak in en participatie van de inwoners. Vorselaar heeft altijd het voortouw genomen in het opzetten van overleg, zowel via adviesraden als andere methodieken. Advies geven is slechts één aspect van deelname aan het beleid en het gemeenschapsleven. Mensen die zich vrijwillig inzetten zijn mee de drijvende kracht achter dat bruisende gemeenschapsleven en organiseren mee activiteiten die van Vorselaar Vorselaar maken.

Heraanleg Marktplein

Vorselaar breekt uit

Vorselaar heeft de laatste jaren al veel werk gemaakt van een dorpskernvernieuwing. Het sluitstuk op die projecten is het Marktplein. Dat heeft op dit moment heel weinig uitstraling. De gemeente werd begin dit jaar uitgekozen als provinciale laureaat en kreeg ook waardering voor de aanpak van de dorpskernvernieuwing … met meer vergroening, ontharding en meer ontmoetingsruimte als uitgangspunten.

Speelplein Kaboem op uitstap!

kaboem

Deze zomer gaat Speelplein Kaboem 3 keer op uitstap. Woensdag 10 juli: Recreatiedomein De Keiheuvel (Balen), dinsdag 6 augustus: paardenboerderij Hippony (Gierle) en woensdag 21 augustus: Bokrijk. Inschrijven kan vanaf 15 juni in i-School.

Vorselaar op kindermaat

Met de hulp van de Vorselaarse kindergemeenteraad maakte de gemeente 5 korte educatieve filmpjes om kinderen wegwijs te maken over het onderwerp ‘de gemeente’. De filmpjes bieden een antwoord op heel wat vragen: Wat is dat, ‘een gemeente’? Wie bestuurt een gemeente en hoe wordt dat bepaald? Wat doet onze gemeente allemaal? Wat kunnen kinderen in Vorselaar beleven? …

Via deze weg hopen we alle Vorselaarse kinderen wegwijs te maken rond dit onderwerp. Veel kijkplezier!

Een masterplan voor de Lepelstraat

De voorbije jaren werden verschillende pleintjes, wegen en voetpaden heraangelegd in Vorselaar. Die projecten inspireerden het bestuur tot de ontwikkeling van een globale visie op de dorpskernvernieuwing. Ontdek hier wat deze projecten voor de Lepelstraat en de Markt kunnen betekenen.

 

 

 

Foto's