Online reserveren

In januari plaatsen we een nieuw puzzelstuk in onze digitale dienstverlening. Erkende Vorselaarse verenigingen zullen 24/7 de gemeentelijke infrastructuur kunnen reserveren. We gaan van start met het Buurthuis, Jeugdcentrum en Rockhok. Later dit jaar volgen nog alle materialen van de uitleendienst en alle sportfaciliteiten op Sportcentrum De Dreef.

Het gemeentebestuur wil volop inzetten op een klantvriendelijke en digitale dienstverlening. We rollen ons e-Loket stapsgewijs uit.

  • In januari 2016 werd i-School in gebruik genomen. Zo kunnen ouders van thuis uit hun kinderen online inschrijven voor kinderopvang, speelpleinwering, sportdagen, … Ze ontvangen hun afrekeningen en fiscale attesten digitaal.
  • Een digitale bouwaanvraag invullen kon vanaf juni 2016 in het Omgevingsloket. Dit geeft heel wat voordelen op vlak van doorlooptijd, dossierbeheer en papierbesparing.
  • Sinds september heeft onze dienst Burgeraken een 24/7 digitaal loket waar u allerlei attesten  (samenstelling van het gezin, bewijs van woonst, …) met 1 muisklik rechtsgeldig kan downloaden via Intellistamp.
  • Op 1 januari valt een volgende puzzelstukje op haar plaats. Vanaf dan kan u van thuis uit (of tijdens een bestuursvergadering met uw vereniging) de beschikbaarheid van de gemeentelijke infrastructuur raadplegen en onmiddellijk uw reservatie bevestigen via i-Rent.

i-Rent

Samen met partner i-School, waarmee we vlot samenwerken op de dienst Vrije Tijd, werd een pilootproject op maat uitgewerkt. Vanaf januari kunnen het Buurthuis, de grote zaal van het Jeugdcentrum en het Rockhok (de repetitieruimte voor muziekgroepjes) online gereserveerd worden. Later dit jaar volgen nog alle materialen van de gemeentelijke uitleendienst en alle sportfaciliteiten op Sportcentrum De Dreef (bij de start van het nieuwe sportseizoen in september).

Hoe gaat dit concreet in zijn werk? In de eerste week van januari ontvangen alle verantwoordelijken van elke erkende vereniging een e-mail met daarin een persoonlijk paswoord om in te loggen in i-Rent.

Meer informatie