Historische wandeling wordt uitgesteld

Omwille van het slechte weer wordt de historische wandeling uitgesteld naar vrijdag 22 september. De deelnemers hoeven niets te doen en kunnen met de bevestigingsmail met het concrete inschrijvingsuur, zich terug aanmelden op 22 september. Indien men dan niet meer kan deelnemen, kan men een bericht sturen naar cultuur@vorselaar.be of bellen op 014 50 71 25. 

We keken met zijn allen zo erg uit naar het grote feestweekend van 900 jaar Vorselaar. Meer dan 2000 mensen hadden zich ingeschreven voor de historische wandeling en ook meer dan 150 toneelspelers en figuranten hadden hun tekst en kostuum klaar. De catering had de nodige voorbereidingen getroffen en de muzikale acts waren paraat om er een groot feest van te maken. Het verdict van het KMI is echter hard. Vrijdag, als de grote historische wandeling doorgaat, trekt een grote storing over de Kempen met veel regen en ook felle wind. Dat zijn geen goede omstandigheden voor zo’n prachtig initiatief. Het zou veel schade toebrengen (aan kostuums, muziekinstrumenten), het maakt de wandeling moeilijk toegankelijk en bovendien geeft het niet de sfeer die het verdient.

De organisatie nam daarom net, na overleg met de tientallen medewekers, de beslissing om de wandeling uit te stellen naar vrijdag 22 september 2017 (17u30-23u00). We proberen nu alle logistiek, acts, toneelspelers, figuranten, medewerkers, zalen, tenten, verlichting, … te herboeken naar die datum. We willen alvast de deelnemers aan de wandeling inlichten via dit bericht. Iedereen die ingeschreven was voor de wandeling behoudt zijn inschrijving (en ook het inschrijvingsuur). Het is immers onbegonnen werk om dat helemaal opnieuw te herdoen. De deelnemers hoeven niets te doen en kunnen met de bevestigingsmail met het concrete inschrijvingsuur, zich terug aanmelden op 22 september. Indien men dan niet meer kan deelnemen, kan men een bericht sturen naar cultuur@vorselaar.be of bellen op 014/50 71 25. 

Veel dank voor uw begrip en laat ons nu al een kaarsje branden voor mooi (en vooral droog) weer op 22 september.