Aangepaste openingsuren vanaf 1 maart

Als lokaal bestuur willen we onze dienstverlening steeds verbeteren. De sociale dienst, politie, technische dienst en de diensten ruimtelijke ordening, milieu, openbare werken en mobiliteit werken al een tijdje enkel op afspraak. Zo verkort de wachtrij, verkort de behandelingstijd omdat we jouw dossier beter kunnen voorbereiden en bovendien weet je meteen wat je moet meebrengen om geholpen te worden.

Meer en meer mensen komen op afspraak of vragen daarnaar. Daarom worden de reguliere openingsuren lichtjes aangepast. Het onthaalloket opent om 9u. Vanaf 1 maart is het gemeentehuis op woensdagvoormiddag niet meer geopend. Je kan dan uiteraard wel een afspraak maken. De openingsmomenten op de andere voormiddagen, op woensdagnamiddag en maandagavond blijven behouden. Woensdagnamiddag zijn de openingsuren zelfs uitgebreid en helpen we jou graag vanaf 13u30. Op die manier blijven we ook goed bereikbaar voor schoolgaande kinderen/studenten en voor mensen die overdag werken. Op alle andere momenten kan je ook terecht, maar dan enkel op afspraak.

Neem zeker ook een kijkje op ons digitaal loket. Daar bieden we heel wat documenten online aan, zodat je je niet meer hoeft te verplaatsen naar het gemeentehuis.

Binnenkort komen er nog nieuwe initiatieven met meer mogelijkheden om digitaal te communiceren met de gemeentelijke diensten: onder meer een chatfunctie om ‘live’ (maar van thuis uit of op het werk) met de diensten te kunnen praten.

Hoe maak je een afspraak?
- op 014 50 11 01 of bevolking@vorselaar.be voor de dienst burgerzaken (eID/Kids-ID, paspoort, rijbewijs, huwelijk, erkenning, ……..)
- op 014 50 71 09 of ro@vorselaar.be voor ruimtelijke ordening (bespreking (ver)bouwdossier, bouwmogelijkheden, openbare onderzoeken … )
- op 014 50 71 29 of milieu@vorselaar.be voor milieu (milieudossiers, samenaankoop groene stroom, kappen van bomen … )
- op 014 50 71 03 of td@vorselaar.be voor de technische dienst (inname openbaar domein, overkluizingen, mobiliteit, … )
- op 014 50 00 21 of ocmw@vorselaar.be voor de sociale dienst (schuldhulpverlening, huisvesting, juridisch advies, hulpverlening, …)
- op 014 50 11 01 of info@vorselaar.be voor algemene vragen (openingsuren, sluitingsdagen, medewerker spreken, … )

De nieuwe openingsuren gemeentehuis (alle diensten en politie)
Maandag        9u-12u                   17u30-19u30
Dinsdag          9u-12u
Woensdag                   13u30-16u
Donderdag      9u-12u
Vrijdag            9u-12u

> Info: info@vorselaar.be, 014 50 11 01