Opvoedingsondersteuning

Vragen over opvoeding?

Heeft u vragen over de opvoeding van uw (klein)kinderen? Een medewerker van het Huis van het Kind helpt u graag op weg. Het Huis van het Kind is een samenwerking tussen OCMW Vorselaar en de gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang 'Kinderclub De Regenboog'.

Kosten:  gratis

Contact: u kan een afspraak maken bij de maatschappelijk werker op 014 50 00 21

Peuters & zo

Peuters & zo zijn ontmoetings- en spelmomenten voor baby's en peuters tot 3 jaar samen met hun (groot)ouders of babysit. Ook toekomstige ouders zijn zeer welkom. Het is geen kinderopvang, je blijft dus bij je kindjes. U kan ons elke week terugvinden in een andere gemeente. U bent in elk van deze punten welkom, ongeacht waar u woont. De speelpunten worden begeleid door een maatschappelijk werker die je ook graat verder helpt bij eventuele vragen oer de opvoeding of ontwikkeling van je kindje. De peuters kunnen wennen aan andere kinderen en volwassenen, Peuters & zo zorgt voor aangepast speelgoed en boeiende activiteiten. Voor vele kindjes is de stap naar de kleuterschool zo minder groot. Mama's, papa's, grootouders kunnen gezellig met elkaar praten terwijl de kleintjes spelen. Zo kan u elkaar bijstaan bij de opvoeding van uw kindjes.

Wanneer: Tweewekelijks op donderdag in Kinderclub De Regenboog (Cardijnlaan 8) van 9u tot 11u30. 

>> download hier de jaarkalender

Kosten: De peuterspeelpunten zijn gratis toegankelijk. De kindjes krijgen een lekker stuk fruit, voor de ouders voorzien ze een drankje. U hoeft niet in te schrijven of te reserveren.

Contact: An Van Mechelen, 014 24 66 47 of an.vanmechelen@isom.be.