Vacatures lokaal bestuur

Neteland - twee toezichthouders milieu en ruimtelijke ordening

Gemeenten Olen en Vorselaar en gemeenten Herenthout en Grobbendonk zoeken elk een toezichthouder milieu en ruimtelijke ordening. Zorg jij er mee voor dat deze gemeenten een fijne plek zijn om te wonen en te werken?

Wat je doet

In deze functie voer je ter plaatse in jouw gemeenten preventieve acties en gerichte controles uit om na te gaan of voorschriften en regels in verband met ruimtelijke ordening, bouw, vergunningen en milieu correct worden nageleefd. Nadat je de nodige vaststellingen hebt gedaan, maak je een rapport waarin je jouw vaststellingen beschrijft en de situatie analyseert. Op basis daarvan geef je informatie of werk je voorstellen, adviezen en oplossingen uit en neem je de nodige acties.

Je zet maximaal in op sensibilisering en preventie van overtredingen. Door toepassing van zachte handhaving, treed je in naam van het bestuur op tegen overtredingen met de ambitie om het respect voor stedenbouwkundige regels en milieuvoorschriften te verhogen. Als toezichthouder zorg je er op deze manier mee voor dat onze gemeenten een fijne plek zijn om te wonen en te werken, nu en morgen.

Je kan daarbij steunen op het lokale handhavingsplan, je collega’s binnen en buiten de gemeenten en op het bestaande juridisch kader. Je krijgt een degelijke opleiding en begeleiding om in deze boeiende job te groeien en een expert te worden.

Wie je bent

Je bent in het bezit van een bachelordiploma, bij voorkeur in een juridische, milieutechnische of stedenbouwkundige richting. Maar ook kandidaten met een ander bachelordiploma komen in aanmerking. We verwachten wel dat je binnen drie jaar nadat je in dienst kwam het ‘bekwaamheidsbewijs toezichthouder milieuhandhaving’ behaalt, waarbij je kan rekenen op onze ondersteuning voor jou.

Daarnaast:

 • ben je iemand die heldere analyses maakt en onderbouwde, genuanceerde beslissingen neemt.
 • ben je leergierig, want jij zal worden gezien als de expert ter zake.
 • hou je bij het zoeken naar oplossingen plichtsbewust rekening met het juridisch kader en heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • typeert het jou dat je niet tevreden bent met de eerste de beste oplossing.
 • uit jouw voorstellen blijkt dat je consensus zoekt om de verschillende belangen en wensen van de verschillende partijen rond de tafel te verzoenen.
 • hebben we aan jou een goed georganiseerde collega en bovenal een teamspeler.

Wat we bieden

 • een voltijds vast contract voor onbepaalde duur
  • o ofwel bij gemeente Olen met deeltijdse tewerkstelling in Vorselaar
  • o ofwel bij gemeente Herenthout met deeltijdse tewerkstelling in Grobbendonk
 • degelijke verloning (B1 – B3)
 • een verantwoordelijke en maatschappelijk relevante functie
 • mogelijkheid van jobinvulling met eigen accenten
 • functioneren in een hecht team van medewerkers
 • interessante werkuren en verlofregeling voor een goede work-life balance
 • maaltijdcheques, tweede pensioenpijler, fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering

Interesse?

Lees de infobundel voor meer informatie.

Heb je vragen over de functie? Inne Pijpers (diensthoofd Olen) helpt je graag verder: 014 27 95 05 of inne.pijpers@olen.be 

Heb je vragen over de selectieprocedure? Contacteer Nele De Munter (HR Olen): 014 27 95 22 of hr@olen.be

De procedure verloopt als volgt:

 • Het indienen van je sollicitatie kan tot en met 7 november via www.olen.be/vacatures. Vrijdag 8 november weet je of je geselecteerd bent voor de volgende ronde.
 • Op 14 november is er ’s avonds een PC-opdracht waarbij we jou enkele mogelijke vraagstukken van een handhaver voorleggen. Je hoeft hiervoor niet te studeren: met je gezond verstand, inleeswerk over handhaving en probleemoplossende vaardigheden kom je al een heel eind. Op 15 november weet je of je al dan niet geslaagd bent voor deze opdracht en doorgaat naar de volgende ronde.
 • Op 22 november vindt het selectie-interview plaats. Hierbij peilen we naar jouw motivatie, competenties en fit met de functie en de organisaties.
 • De 4 beste (geslaagde) kandidaten na het selectie-interview, worden uitgenodigd voor een assessment. Dit vindt plaats op 6 december of een datum die je afspreekt met het assessmentbureau.
 • Gemeente Olen coördineert de selectieprocedure voor de beide functies.

Vacature POETSDAME/POETSHEER, M/V, E1-E3, tijdelijke functie vervangingscontract

Voor onze poetsdienst zijn wij regelmatig op zoek naar tijdelijke poetsdames/-heren die instaan voor het onderhoud en de schoonmaak van verschillende ruimtes. U kan goed samenwerken, stelt zich flexibel op voor taken en bent bereid om af en toe in te springen voor een collega. Denkt u in aanmerking te komen voor  deze tijdelijke aanstellingen, stuur ons dan uw sollicitatie. U zal worden uitgenodigd voor een mondeling gesprek.

Aanwervingsvoorwaarden en functieomschrijving vindt u hier.

> Info: personeel@vorselaar.be, 014 50 71 02

Vacature SVK ISOM administratief medewerker

Sociaal verhuurkantoor SVK ISOM vzw huurt woningen op de private huurmarkt om deze sociaal door te verhuren aan kandidaten op haar wachtlijst. Momenteel huren en verhuren wij 165 woningen in Herentals, Kasterlee, Lille, Olen, Herenthout en Vorselaar.

De tewerkstellingsplaats is in Herentals, Lierseweg 132a.

Bekijk het functieprofiel (solliciteren voor 17 november 2019)

Vacatures brandweer zone Kempen

Brandweer zone Kempen werft aan:

 • 1 Deskundige HR (voltijds, contractueel, niveau B1-B3)
 • 1 Deskundige ICT (voltijds, contractueel, niveau B1-B3)
 • 1 Administratief medewerker dienst preventie (voltijds, contractueel, niveau C1-C3)

De uiterste inschrijvingsdatum is 22 november 2019.

Kom meer te weten over deze vacatures!


Werken bij de overheid

Werkenbijdeoverheid.be: jobsite met vacatures bij overheden.