Orgaandonatie

Een orgaandonor schenkt na zijn overlijden een gezond orgaan aan iemand van wie het orgaan ongezond is. Helaas zijn er donoren tekort. Patiënten komen zo op een wachtlijst terecht en sterven soms voor ze aan een transplantatie toekomen. De procedure is veranderd. Alle informatie over het doneren van lichaamsmateriaal lees je hier.

Ontdek Vorselaar via de Erfgoedapp

erfgoedapp

Ken jij de erfgoedapp al? Momenteel zijn we druk bezig met het ontwerpen van nieuwe wandelingen in Vorselaar, maar je kan nu al met de erfgoedapp aan de slag gaan! Wil jij eindelijk eens weten wat de Kaak betekent op het marktplein of meer te weten komen over het Vorselaars huisje in Bokrijk? Download de erfgoedapp op je smartphone! Ook andere gemeenten werken met de erfgoedapp, dus 2x nuttig. Ideaal voor de staycation! www.erfgoedapp.be 

Gesloten

gesloten

Het gemeentehuis is gesloten op maandag 20 en dinsdag 21 juli. Je kan op die dagen geen afspraak vastleggen. Je kan wel een afspraak voor nadien al maken! 

Toerisme Neteland

De zomervakantie is ondertussen gestart. Samen met Toerisme Neteland hebben we vanalles in petto voor jullie. We hebben 9 unieke arrangementen samengesteld: wandelingen, fietstochtjes, een dagje waterplezier, ... Voor ieder wat wils! Er zijn ook 3 interactieve kaarten beschikbaar. We organiseren een leuke zomerquiz en elke zondag kan je in een andere gemeente gaan wandelen. Meer info? Onze website is volledig vernieuwd: toerismeneteland.be

 

Zuinig omgaan met water

De voorbije droge zomers leerden ons dat we moeten werken aan maatregelen om ons weerbaarder te maken voor periodes met waterschaarste. De gouverneur van onze provincie heeft recent ook een captatieverbod afgekondigd: een verbod op het capteren (onttrekken) van water uit onbevaarbare of bevaarbare waterlopen. Ga daarom zuinig om met water. We geven je hier graag enkele tips!

Zomerlezen

zomerlezen

Word jij ook lid van de club van het zomerlezen? Alle kinderen kunnen vanaf 1 juli meedoen! Kom dus tijdens de vakantie eens langs met je koffer, rugzak of boodschappentas en stop ze vol met leesvoer. Je krijgt er nog een leuke bladwijzer bovenop. Nog een duwtje nodig? Doe mee met de boekenbingo. Die maakt lezen extra leuk. Meedoen is simpel: druk de bingo af of haal hem op bij jouw bibliotheek. Voer een aantal van de opdrachten uit en maak kans op een leuk (gezelschaps)spel.

Buurtambassadeurs

buurtambassadeur

We contacteerden vanuit de gemeente al vele senioren en alleenstaanden de voorbije weken. Ook vrijwilligers springen in om een telefoontje te doen met mensen thuis, naar de apotheek of winkel te gaan of de hond uit te laten. Deze vrijwilligers zijn samen met de verantwoordelijken van de buurtverenigingen al ‘buurtambassadeurs’. Maar niet in elke buurt is er al een ambassadeur. Vele mensen hebben zich al aangemeld. Maar we zoeken nog iemand voor enkele straten!

Pagina's