Stroomgebiedbeheerplannen

water
Tot en met 14 maart 2021 kan je je mening geven over de ontwerpen van stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027. Ten laatste op 22 december 2021 zal de Vlaamse Regering de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027 voor Schelde en Maas en het bijhorende maatregelenprogramma vaststellen.

Groeipakket: COVID-19-toeslag

groeipakket

Veel gezinnen twijfelen of ze al dan niet in aanmerking komen voor de COVID-19-toeslag in het Groeipakket en dienen daarom geen aanvraag in. Het Agentschap Opgroeien wil hen daarom aanmoedigen om dat alsnog te doen. Aanvragen kunnen tot en met 31 oktober 2020. 

Test BE-Alert

bealert

Meteen verwittigd bij een noodsituatie in Vorselaar? Op 1 oktober test onze gemeente BE-Alert. We versturen dan een sms of e-mail naar onze inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert. Al ingeschreven? Geweldig, maar check misschien ook nog even je gegevens en hou ze up-to-date. Nog niet ingeschreven op BE-Alert? Meld je aan via www.be-alert.be.

Boek Herman Vanspringel

boek

Er werd een nieuw boek over Herman Vanspringel voorgesteld in zijn thuisbasis Grobbendonk. Herman onthulde zelf de cover van een luxe cadeauboek dat werd geschreven door Luc Wuyts en Mark Uytterhoeven. In de zeventien jaar dat Herman Vanspringel beroepsrenner was, won hij maar liefst 136 wegwedstrijden, waaronder een heleboel klassiekers. Hij werd tweede in één van de meest spraakmakende Tour de France-edities ooit en stond ook op het podium van Giro, Vuelta en het Wereldkampioenschap. Hij werd ook Belgisch kampioen. Kortom: Herman Vanspringel is één van de grootste coureurs die België kende de voorbije eeuw!

Vernieuw je rijbewijs

In juli 2010 werden de eerste elektronische Europese rijbewijzen (bankkaartmodel) afgeleverd. Deze modellen kennen een administratieve geldigheid van 10 jaar. Na 10 jaar moet je het rijbewijs vernieuwen in het gemeentehuis. In tegenstelling tot de elektronische identiteitskaarten ontvang je geen brief als je rijbewijs vervalt. Je moet zelf de einddatum checken en tijdig de hernieuwing van je rijbewijs aanvragen.
 

Hello Belgium Railpass

railpass

Tot 30 september kan elke Belg ouder dan 12 jaar (of die 12 jaar wordt voor 31 maart 2021) de gratis Hello Belgium Railpass met 12 ritten aanvragen op www.hello-belgium.be. Deze Railpass:

  • staat op naam en is geldig vanaf 5 oktober 2020 tot en met 31 maart 2021. 
  • kan gebruikt worden aan een ritme van 2 ritten per maand.
  • Op weekdagen mag je met de Railpass reizen vanaf 9u. In het weekend is er geen uurbeperking.

Oproep kerstornamenten

Tijdens de kerstperiode fleurt de Werkgroep Cultuur (cultuurraad) ons dorp ieder jaar op met fraaie kerstornamenten. Zeker dit jaar, nu er al zoveel initiatieven moesten wijken te gevolge van de coronatoestand, willen we hier extra op inzetten. Door ons dorpsbeeld in een vrolijk kerstkleedje te steken, hopen we toch die warme sfeer te creëren, ook al zal de eindejaarsperiode er allicht wat anders uitzien dan andere jaren.

Onze kerstwerkgroep acht het praktisch haalbaar om samen op een coronaveilige manier aan de voorbereidingen te werken en richt een warme oproep naar helpende handen.

Bevraging impact corona

enquete

De coronacrisis heeft een grote impact gehad op het leven en werken van iedereen. De gemeente probeert u als ondernemer, zelfstandige of vrije beroeper zo goed mogelijk door deze crisis te helpen. We proberen dit elke dag beter te doen, met als doel u de beste ondersteuning mogelijk te bieden. Mogen we u daarom vragen om ons aan te geven hoe u onze ondersteuning ervaren heeft? We komen ook graag te weten hoe het met u en uw onderneming staat...

Trappen en stappen

trappenstappen

Dit jaar is er een najaarseditie van de actie 'Trappen en stappen om je Boodschappen'. De actie loopt van 20 september tot 31 oktober. Haal je fiets boven, trek je stapschoenen aan en ga winkelen bij je eigen Vorselaarse handelaar! Verzamel de stickertjes, neem deel aan de wedstrijd en win een mooie prijs!

Pagina's