Rook- en vuurverbod provincie

provincie

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigt code oranje af voor de provincie Antwerpen.  Het  is erg droog in onze natuur –en heidegebieden en bossen en daarom is het brandgevaar er erg groot.  Daarom geldt er vanaf vandaag een rook –en vuurverbod in deze gebieden. Omdat het ook elders in de provincie droog en brandgevaarlijk is, zijn kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie verboden. 

Containerpark open vanaf 7 april

containerpark

Het containerpark is vanaf dinsdag 7 april opnieuw open. Maar we vragen om NIET naar het containerpark te komen, tenzij het dringend is. Kom enkel als je bezoek niet langer kan uitgesteld worden. Bovendien kan je niet met alle afvalstromen op het containerpark terecht, omdat het containerpark bepaalde afvalstromen zelf niet kan afvoeren. De lijst kan je momenteel vinden op www.vorselaar.be/corona.

Vacature

vacature_neteland

Gemeenten Olen en Vorselaar en gemeenten Herenthout en Grobbendonk zoeken elk een toezichthouder milieu en ruimtelijke ordening. Zorg jij er mee voor dat deze gemeenten een fijne plek zijn om te wonen en te werken? Meer info!

Beleidsplan Ruimte provincie Antwerpen

ruimte

De provincie Antwerpen maakt een Beleidsplan Ruimte op voor haar grondgebied. Daarin geeft ze haar visie op de ruimte in de provincie zodat er in de toekomst voor iedereen ruimte is om te wonen, te werken en te leven. Duurzaam omgaan met de beschikbare ruimte is immers noodzakelijk voor de toekomstige generaties én voor het milieu en het klimaat.

Verkeerslichten Sassenhout

werken

Donderdag 9 april zijn de verkeerslichten van het kruispunt Sassenhout/Poederleeseweg tussen 8u en 15u buiten werking omwille van een LED-ombouw. Gelieve extra voorzichtig te zijn!

Verlenging betaaltermijn provinciebelasting

provincie

Jaarlijks rond deze periode stuurt de provincie Antwerpen een aanslagbiljet uit naar haar inwoners. Op deze brief staat een termijn van twee maanden om 39 euro over te schrijven. Omwille van de coronacrisis besliste het provinciebestuur deze betalingstermijn van twee maanden te verlengen naar vier maanden voor inwoners die hierdoor financieel in de problemen dreigen te komen. 

Vacature Sport Vlaanderen

sportvlaanderen

Sport Vlaanderen en MOEV zijn op zoek naar twee enthousiaste medewerkers ‘Brede school met sportaanbod’ (Follo) in de provincie Antwerpen: 1 voor de regio Antwerpen Noord én 1 voor de regio Midden-Kempen. Solliciteer voor 30 april. Meer info!

Belastingsaangifte invullen

belastingen

Je kan simpel en snel je belastingsaangifte zelf invullen via Tax-on-web (Myminfin). Heb je een vereenvoudigde aangifte gekregen? Zijn je gegevens juist, dan moet je niets doen. Zijn je gegevens fout dan moet je ze corrigereren via Tax-on-web of via het papieren formulier. Toch hulp nodig? Raadpleeg de website van FOD Financiën of bel de FOD Financiën op 02 572 57 57 (elke werkdag van 8u30 tot 17u). Je kan ook je aangifte laten invullen door de experten van de FOD Financiën in mei en juni.

Pagina's