Toeren om te loeren / Maand van de amateurkunsten

Van 1 tot en met 31 mei 2021 vindt de alternatieve, coronaproof editie van Toeren om te Loeren plaats. Dit jaar organiseren we geen weekend maar wel een maand van de amateurkunsten. Dit doen we door een raamexpo! Op meer dan 30 locaties doorheen Vorselaar, Grobbendonk en Bouwel stellen (amateur)kunstenaars hun werken tentoon achter ramen en etalages. Diverse kunstvormen komen aan bod. Van beeldhouwen en keramiek tot schilderkunst en fotografie. Alle locaties worden met elkaar verbonden door middel van een kunst- en erfgoedroute. Ideaal voor een fietstochtje van zo’n 20 kilometer.

Onderweg passeer je ook tal van interessante en mooie erfgoedlocaties. Download voor je vertrek de ‘Erfgoedapp’ op je smartphone. In die app vind je heel wat extra info over de erfgoedlocaties op de route. In Vorselaar staat bij elke erfgoedlocatie ook een erfgoedbord met wat historiek.

Alle locaties die deelnemen aan de raamexpo herken je aan het groene logo van ‘Toeren om te Loeren’ dat achter het raam of etalage hangt. Via de QR-code aan het raam kan je de fietsroute downloaden. Eveneens kan je via een korte tekst kennismaken met de kunstenaar of vereniging die exposeert. Zin om nu al kennis te maken met onze kunst- erfgoedroute? Download hier de brochure.

Veel plezier onderweg!

> Heb je nog vragen of opmerkingen, aarzel dan niet om contact op te nemen via  cultuur@vorselaar.be of 014 50 71 31.