Met de fiets

Ook fietsen is in Vorselaar een ware belevenis! In de prachtige natuur kan u tot rust komen én op een gezonde manier aan uw conditie werken. De VVV van Vorselaar stelde een unieke fietsgids samen. Hierin vindt u 6 prachtige fietstochten voor groot en klein. De gidsen kan u gratis verkrijgen op het gemeentehuis en in de meeste Vorselaarse horecazaken. 

Het Fietsknooppuntennetwerk van de Provincie Antwerpen, met haar duizenden kilometer fietsplezier, heeft verschillende aftakkingen in Vorselaar. De fietskaart ‘Antwerpse Kempen’ is te koop in het gemeentehuis en kost € 9,95. Fietsen met deze kaart kan van Meerle tot Herselt, Essen tot Heist-op-den-Berg.

Er zijn ook nog 2 aparte fietsroutes (folders) beschikbaar:

- De Kardinaal Van Roey-fietsroute (26 of 50 km)

Kardinaal Van Roey is afkomstig uit Vorselaar. Zijn geboortehuis stond in de Lepelstraat. Hij woonde ook op de Markt. Meest gekend is het woonhuis in de Nieuwstraat: de Schranshoeve. De Schranshoeve is dan ook start- en aankomstplaats van deze themaroute. Op het parcours staan ook infoborden over de Kardinaal, zo ook aan het college van Herentals (Collegestraat Herentals) en ter hoogte van zijn vroeger geboortehuis (KHK-campus Lepelstraat Vorselaar). Uniek aan deze route is dat zowel de mooie natuur (in Vorselaar en Grobbendonk) als een historisch stadscentrum (Herentals) in de route zijn opgenomen. Een variërende en boeiende fietsroute ... die u kan starten en eindigen in de Schranshoeve. Gratis folder met routebeschrijving vindt u in verschillende horecazaken en het gemeentehuis.

- De Bart Wellensroute (34 km)

Bart Wellens moeten we u heus niet voorstellen! Wij zijn trots op deze inwoner van Vorselaar. Een fietsroute, speciaal naar hem vernoemd, mocht dan ook niet uitblijven. Deze fietsroute maakt gebruik van het knooppuntennetwerk, maar passeert ook langs allerlei plaatsen die belangrijk zijn en waren in het leven van Bart: zijn school, het huis van zijn ouders, zijn eigen woonst, het supporterslokaal, … De brochure met routebeschrijving en toelichting is afzonderlijk verkrijgbaar tegen de prijs van € 1,50.