Streekproducten

Vorselaar kent enkele lekkere streekproducten.

2290-bier 2290-burger

2 Vorselaarse hobbybrouwerijen, 't Waterslot en Rockabeery, sloegen de handen in elkaar voor een Vorselaars bier. Een uniek eindejaarsbier met Wild Boar Gin verkrijgbaar en uiteraard ook het originele Vorselaars dorpsbier 2290.

2290 burger is een hamburger van gemengd gehakt met een een ‘toets’ 2290-bier. Het is een nieuweling in het gamma 2290.
> Te koop bij: VorselazarusDranken De Kroon (geschenkverpakking!), Carrefour Market Vorselaar
> Te drinken in de Vorselaarse horeca
> Te koop bij: Carrefour Market Vorselaar
2290-koffie 2290-melocake
De eigenaars van Cross Roast zijn afkomstig van Vorselaar en hebben een mooie blend van Malawi & Brazilië gemaakt met smaaktinten van: pure chocolade en cacaonibs. Melkchocolade melocake met speculaas of caramel.
> Te koop bij: Cross RoastCarrefour Market Vorselaar > Te koop bij: chocolatier Lornoy (Herentals)
2290-paté Eddy ijs
Ambachtelijke paté met 2290-bier, , heerlijk op vers brood, toastjes of peperkoek. Lekker, handgemaakt ijs! Ook de nostalgische frisco’s (vanille-ijs omhuld met een dun laagje chocolade) of de verse ijsstronken zijn een aanrader! 
> Te koop bij: Slagerij Stevens (Riemenstraat) > Te koop bij: De 40 (Vispluk) - 014 72 83 72 en bakker Hendrix (Kuiperstraat)
Florreke Frut van Leon
Een overheerlijk, pretentieloos zacht speculooskoekje. Ideaal als tussendoortje bij een 2290-tas met 2290-koffie!  De ambachtelijke varkenskop is in Vorselaar gekend als de 'frut van Leon'. Frut is een dialectwoord voor varkenskop en Leon verwijst naar de vader/grootvader van de huidige eigenaars. De varkenskop is in een passende verpakking te verkrijgen.
> Te koop bij: bakker Hendrix (Kuiperstraat) en bakker A Tatin (Riemenstraat) > Te koop bij: Slagerij Stevens (Riemenstraat)
Vorselaers Kasteelbrood Vorselaars V-ke
Het Vorselaars kasteelbrood is samengesteld uit granen die hier vroeger in Vorselaar werden geteeld.  Een koekje van zanddeeg met een karakteristieke 'V' erop. Ideaal als tussendoortje bij een 2290-tas met 2290-koffie! 
> Te koop bij: 't Kruimeltje (Nieuwstraat)

> Te koop bij: Bakkerhuys 37 (Heikant). Enkel op bestelling via info@bakkershuys37.be

Wild boar gin  
 
Een op en top Vorselaarse gin. Verwacht je aan een heerlijke, zachte distilled gin met een pittige toets.  

> Te koop bij: