Wandelen

Wandelgids

7 km tot 17 km

Gratis wandelgids door VVV Toerisme Vorselaar met 10 unieke wandelingen, telkens gebaseerd op wandelknooppunten. Te verkrijgen op het gemeentehuis of in de meeste Vorselaarse horecazaken. Een aantal wandelingen zijn geschikt om met de rolstoel of buggy te doen.

Kinderwandeling

4,5 km of 5,5 km 

Met opdrachten en spelletjes langs de trage wegen in het dorp. Enkel nog te downloaden en niet meer in papiervorm beschikbaar!

Trage wegen wandeling

2,5 km, 3,5 km of 4,5 km

We vinden het erg fijn dat u onze gemeente een beetje beter wil leren kennen met de ‘paadjes van Vorselaar’. Via allerlei trage verbindingen, leuke plekjes met af en toe een erfgoedbord en interessante weetjes gaat u op ontdekkingstocht.

Wandeling Natuurpunt Lovenhoek

5 km

In Lovenhoek vind je veel verschillende soorten dieren en planten. In de vallei van de Molenbeek en de Kleine Beek leven de beschermde vissoorten rivierdonderpad en kleine modderkruiper. De bovenloop van de Molenbeek is een zeldzaam voorbeeld van een nog sterk kronkelende beekvallei met moerasvegetaties en wilgenstruwelen. Niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen.

Wandeling Natuurpunt Schupleer

3,8 km of 9 km

De Kleine Nete is misschien niet de meest bezongen rivier van Vlaanderen, maar wel nog één van de mooiste. Het landschapsbeeld in deze valleien wordt bepaald door uitgestrekte, natte weilanden, broekbossen en nog enkele mooie rietkragen. Rust even uit na je wandel- of fietstocht met een drankje in de Schapenstal of de hoogstamboomgaard er rond.

Winterwandeling Vorselaar

Dit jaar gaan de winterwandelingen van Kempens Karakter niet door. Maar je kan wel de winterwandeling van Vorselaar zelf wandelen! Je kan kiezen tussen:

Vertrek aan sportcentrum De Dreef (Oostakker).

Wandeling Stoere Stappers

Nieuw: VVV Toerisme Vorselaar heeft een wandeling ontworpen voor de sportieve stapper, bijna 40km lang!

Eigen routes via wandelknooppunten

Er zijn veel tal van wandelknooppunten in Vorselaar. Wil je liever zelf je wandeling plannen aan de hand van wandelknooppunten? Dat kan via de website van Provincie Antwerpen!