Culturele evenementen

Kermis en jaarmarkt
Zowel midden juni als midden september kunt u genieten van de dorpskermis. Voor de gezinnen/kinderen wordt telkens ook een familiedag voorzien. Tijdens de kermis in juni wordt op zaterdag ook de jaarmarkt gevierd. Die jaarmarkt heeft al een traditie van meer dan 150 jaar. Elk jaar staat een bepaald thema centraal.

Openluchtfilm
Op 29 juli 2009 organiseerde de gemeente voor het eerst een openluchtfilm. Het Marktplein wordt volledig afgesloten en de openbare verlichting uitgeschakeld. Drankjes, popcorn, een friscoverkoper, een reuzenscherm, enz. dragen bij tot een echte cinemasfeer. De openluchtfilm wordt tweejaarlijks (2014 - 2016 - ...) georganiseerd.

Openingsconcert Cultuurraad
Bij de start van ieder jaar nodigt de Cultuurraad alle inwoners van Vorselaar uit om het nieuwe jaar samen op feestelijke wijze in te zetten met een uniek muziekoptreden. 

Kerstconcert & kerstornamenten Cultuurraad
Sinds een aantal jaren wordt de eindejaarsperiode opgevrolijkt met een kerstconcert en een aantal originele kerstornamenten op verschillende locaties in het dorpscentrum. De kunstwerken worden gecreëerd door scholen, verenigingen, buurtwerkingen en vrijwilligers en belichamen ieder op hun eigen manier de symboliek en de boodschap van kerstmis. Het resultaat is keer op keer bijzonder geslaagd! Langsheen de kunstwerken wordt een unieke kerstornamentenwandeling uitgestippeld. 

Week van de Amateurkunsten (WAK)
De Week van de Amateurkunsten heeft in Vorselaar een vast plaatsje verworven op de culturele agenda. Sinds enkele jaren vindt de WAK plaats onder de naam ‘Toeren om te Loeren’ en stippelen we een kleurrijke kunstroute uit doorheen Bouwel, Grobbendonk en Vorselaar. Kunstenaars van beide gemeenten kunnen hun werken tentoonstellen op één van de centrale locaties of thuis (woonkamer, tuin, eigen atelier, …). Bent u amateurkunstenaar en wil u graag meewerken, neem dan contact op met de cultuurdienst.