Activiteiten voor kinderen en jongeren

Vrijetijdskalender Neteland vakantie
Nog geen plannen voor de vakantie? Beperk je niet tot het aanbod van Vorselaar alleen, maar bekijk ook de opties in onze buurgemeentes.

Bekijk hier de vrijetijdskalender voor de paasvakantie!

Kinderzoektochten Schatten van Vlieg
Iedere zomervakantie verstopt Vlieg in heel Vlaanderen schatten. Ook in Vorselaar kunnen gezinnen van 1 juli tot 31 augustus op schattentocht!

Buitenspeeldag

Maak op 21 april 2021 van jouw straat of buurt een buitenspeelstraat! Op deze manier krijgen kinderen de mogelijkheid om buiten te sporten en te spelen in hun onmiddellijke woonomgeving en ouders kunnen elkaar in de buitenlucht ontmoeten voor een babbeltje. Wanneer je met jouw straat of buurt een buitenspeelstraat aanvraagt ontvang je een spelpakket met leuk spelmateriaal en speelimpulsen. En misschien komt er op de dag zelf ook nog een verrassing!

> Vul het formulier voor 24 maart in om van jouw straat, een buitenspeelstraat te maken.

Alles (voor) Kids
Alles voor Kids is sinds vele jaren een traditie in onze gemeente. Om de 2 jaar organiseren we een klassieke roefeldag waarbij kinderen een kijkje mogen nemen in de ‘wereld van grote mensen’ (bvb. bij de dierenarts, het kapsalon, de politie, de apotheker, …). De andere jaren richten we een uitstap in.

Tienerdag

De werkgroep jeugd organiseert in samenwerking met de jeugddienst Vorselaar een tienerdag tijdens de paasvakantie. Op het programma staat een workshop action painting (met Villa Basta) en een influencerspel (eigen activiteit). Wie zich graag helemaal uitleeft met allerlei kleuren en soorten verf, kwasten, rollers en spuitbussen én graag de uitdaging aangaat in een cool buitenspel is méér dan welkom!

  • Voor jongeren tussen de 12 en 15 jaar
  • Op maandag 12 april van 10u tot 15u
  • In 2 groepen van max. 10 jongeren, in openlucht (onder voorbehoud van wijzigende coronamaatregelen)
  • Inschrijvingsgeld: € 5 (inclusief hotdog en drankje)
  • Locatie: Buurthuis, Oostakker 16 te Vorselaar

Inschrijven kan vanaf 12 maart. Meer info en reservatie: jeugd@vorselaar.be

Tekenschool
Sinds september 2018 wordt het Vorselaarse tekenschooltje een officiële afdeling van de Academie voor Beeldende Kunst van Herentals. Binnen het Kinderatelier gaan leerlingen op een speelse en actieve manier aan de slag met kleur, vlak, lijn, vorm en verschillende materialen: tekenen, schilderen, kleuren, knippen, plakken, drukken, kleien, hameren, kijken, voelen, lachen, …

De wekelijkse lessen vinden plaats op zondagvoormiddag in gemeentelijke basisschool De Knipoog.

> Inschrijven en meer info via www.herentals.be/kunstacademie

Muziek, Woord en Dans
Bij de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Herentals kunnen zowel kinderen, jongeren als volwassenen terecht voor diverse disciplines.

Meer info

Speelpleinwerking Kaboem!
In de zomervakantie opent speelpleinwerking Kaboem haar deuren in gemeenteschool De Knipoog. 

Sportactiviteiten
Ook onze sportdienst organiseert jaarlijks een aantal sportactiviteiten voor kinderen en jongeren.