Speelpleinwerking 'KABOEM!'

De allerleukste zomervakantie op Kaboem!
Speelplein Kaboem is een plek waar je kan spelen, sporten, knutselen, bouwen, kokkerellen, toneelspelen, ontspannen, lezen, verkleden, voetballen, snoezelen, in de zandbak duiken, … en nog veel meer!

We hanteren een gevarieerd en open speelsysteem met afwisseling tussen momenten van vrij spel in onze verschillende speelhoeken en begeleide keuzeactiviteiten. Op Kaboem kies je zelf wat je speelt en met wie je speelt. Je vindt ons tijdens de zomermaanden in gemeentelijke basisschool De Knipoog. Ons team van animatoren staat voor jullie klaar om er een supervakantie van te maken! 

Alle inhoudelijke en praktische info lees je hier:

Kom jij mee spelen?
Je kiest iedere dag of je mee komt spelen en hoeft niet vooraf in te schrijven. Je moet wel geregistreerd zijn in ons systeem. Om te registreren voor de speelpleinwerking, maak je een ouderaccount aan via deze link. Zodra je geregistreerd bent, kan je elke dag mee komen spelen op Kaboem.

Opgelet: voor de uitstappen moet je je wel inschrijven.

Kaboem gaat op uitstap!
Elke zomer maken we 3 uitstappen. In tegenstelling tot de gewone speelpleindagen, moet je voor de uitstappen wel vooraf inschrijven. Dat kan vanaf 15 juni via i-School.

 • Woensdag 10 juli: Recreatiedomein De Keiheuvel in Balen.
  Hier leven we ons uit op gocarts, trampolines, een minigolf, een avontuurlijke speeltuin en kinderboerderij.. Onze tieners (geboortejaren 2009 t.e.m. 2004) kunnen bovendien kiezen voor een programma met openluchtzwembad.
   
 • Dinsdag 6 augustus: paardenboerderij Hippony in Gierle
  Hier staat ons een fijn dagprogramma te wachten: dieren verzorgen, in het hooi spelen, een QR-zoektocht door het bos, ponyrijden, …
   
 • Woensdag 21 augustus: openluchtmuseum en speeltuin van Bokrijk

Alle kinderen!
Speelplein Kaboem wil zich openstellen voor alle kinderen. Ook kinderen die bijzondere zorg of aandacht nodig hebben, zijn welkom. Indien je kind bijzonderheden zou vertonen die relevant zijn voor onze begeleiding (bvb. autisme, Asperger, ADHD, …), dan willen we vragen om een fiche met enkele bijkomende vragen in te vullen. Gelieve dan voor het begin van de zomer een seintje te geven via 014 50 71 25 of jeugd@vorselaar.be.

Animator worden op Kaboem?
Wil jij speelpleinanimator worden en de Vorselaarse kinderen een fijne vakantie laten beleven? Geef dan voor 1 maart een seintje aan de jeugddienst: 014 50 71 25 of jeugd@vorselaar.be.

Stage lopen op Kaboem?
Een vorming tot animator in het jeugdwerk stoomt jongeren klaar tot begeleider van kinderen en jongeren in jeugdwerkinitiatieven. Dergelijke cursus kan je volgen bij o.a. VDS, Crefi, Activak, Bizon vzw, Chiro, enz. De vorming omvat ook een praktisch gedeelte, nl. een stage in het jeugdwerk. Wij verwelkomen stagiairs graag op onze gemeentelijke speelpleinwerking Kaboem!

Interesse? Geef dan zo snel mogelijk een seintje aan de jeugddienst, liefst voor 1 maart.

Voor alle Vorselaarse jongeren vanaf 16 jaar die een cursus animator, hoofdanimator, enz. volgen, kan de gemeente tot 75% van de kosten terugbetalen.

Meer info: 014 50 71 25 of jeugd@vorselaar.be.

Documenten

Eloket